Türk EnglishFrançaisРусскийالعربية

Neden Türkiye

Neden Türkiye

[vc_row][vc_column][vc_column_text]Türkiye birçok nedenden dolayı yabancı yatımcılar açısından adeta bir yatırım cennetidir. Bu sebeplerin başında şüphesiz Türkiye’nin sahip olduğu eşsiz jeopolitik konumu gelmektedir. Türkiye, Avrupa, Asya ve Afrika’nın kesiştiği noktada, küresel pazarlara erişim sağlayan pozisyonuyla büyük pazarlar için etkin ve uygun maliyetli bir merkezdir.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5078″ img_size=”full”][vc_column_text]Bunun yanında Türkiye, Avrupa’nın genç nüfusu en yüksek ülkesidir. Avrupa’da yaş ortalaması yükselen bir nüfusla karşı karşıya olan yatırımcılar, Türkiye’nin genç ve iyi eğitimli nüfusunu önemli bir avantaj olarak değerlendirmektedir. Türkiye, güçlü iş gücü piyasası ve canlı iç pazarın temellerini oluşturan genç, dinamik ve artan nüfusuyla benzersiz fırsatlar sunmaktadır.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5079″ img_size=”full”][vc_column_text]Türkiye​ Cumhuriyeti Devleti, hem sıfırdan yatırım yapmak isteyenlere, hem de mevcut yatırımlarını büyütmek isteyenlere kapsamlı bir yatırım teşvik programı sunmaktadır.

Türkiye yurt dışından gelecek yabancı yatırımların destelenmesi ve düzenlenmesi açısından ayrı bir kanuna sahiptir. Buna göre 4875 sayılı Doğrudan Yabancı Yatırımlar Kanunu çıkarılmıştır. Bu Kanunun amacı, doğrudan yabancı yatırımların özendirilmesine, yabancı yatırımcıların haklarının korunması ile yatırım ve yatırımcı tanımlarında uluslararası standartlara uyulmasına, doğrudan yabancı yatırımların gerçekleştirilmesinde izin ve onay sisteminin bilgilendirme sistemine dönüştürülmesine ve tespit edilen politikalar yoluyla doğrudan yabancı yatırımların artırılmasına ilişkin esasları düzenlemektir. Bu Kanun, doğrudan yabancı yatırımlara uygulanacak muameleyi belirlemektedir. Bu kanuna göre yabancı yatırımcılar tarafından Türkiye’de doğrudan yabancı yatırım yapılması serbesttir.

Türkiye, gerek eşsiz jeopolitik konumu, gerek verilen destek ve teşvikler, gerekse de yabancı yatırımcının önünün açılması adına bu konuda ayrı bir mevzuata sahip olması ve daha burada sayılamayacak pek çok nedenlerden dolayı yabancı yatırımcılar açısından dünyada eşi bulunmayacak kıymette bir ülkedir.[/vc_column_text][vc_single_image image=”5080″ img_size=”full”][vc_column_text]Kurt Hukuk ve Danışmanlık olarak yurt dışından Türkiye’ye yatırım yapmak için gelen kişilere profesyonel hukuki danışmanlık hizmeti veriyor, tüm süreç boyunca çözüm odaklı bakış açımız ve alanında uzman ekibimiz ile müvekkillerimizin yanında oluyoruz.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Danışman Talep Edin